fbpx Skip to content

ΚΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ

Η δράση "e-λιανικό" ξεκινά 22-2-2021

Οι αιτήσεις ξεκινούν 22/2/2021

Eπιδότηση ιστοσελίδας και eshop με την δράση ΕΣΠΑ “e-λιανικό” για επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47) και διατηρούν φυσικό κατάστημα.

Η δράση καλύπτει το 100% της δαπάνης για την σχεδίαση και ανάπτυξη του σχετικού λογισμικού και μέχρι 30% για την αγορά πληροφοριακού εξοπλισμού (μόνο για νέα eshop) από τις επιλέξιμες δαπάνες μέχρι το ποσό των 5000€.

Εάν έχετε υφιστάμενο eshop, τότε, επιδοτείτε η αναβάθμιση του μέχρι το ποσό των 1500€ (δεν επιδοτείτε η αγορά πληροφοριακού εξοπλισμού).

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Η ομάδα μας και συνεργάτες μας μπορούν να παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για την επιχείρηση σας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί την εταιρική ταυτότητα της επιχείρησης σας και το λογότυπο της.

Να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το eshop σας, παρέχουμε φιλοξενία ιστοσελίδων και υποστήριξη του eshop.

Έχουμε την δυνατότητα δημιουργίας των απαραίτητων γραφικών και την φωτογράφηση των προϊόντων για το eshop σας

Παρέχουμε εκπαίδευση σε εσάς και το προσωπικό σας για την σωστή λειτουργία και διαχείριση του δικτυακού σας τόπου και eshop.

Δεν σας καλύπτει το "e-λιανικό";

Κανένα πρόβλημα!

Ακόμη και αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στη δράση “e-λιανικό”, δεν χρειάζεται η επιχείρηση σας να μείνει πίσω και να μην ακολουθήσει τις σύγχρονες τάσεις και τεχνολογίες!

Ελάτε να κάνουμε μαζί το δικό σας eshop, σύγχρονο και λειτουργικό που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Εάν θέλετε και εσείς να κάνετε το μεγάλο άλμα για την επιχείρηση σας με ένα σύγχρονο eshop, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να δούμε το δικό σας eshop.

Επιλέξιμες επιχειρήσεις για το

“e-λιανικό”

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

 • Υφιστάμενες επιχειρήσεις, εφόσον έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ έως και την 30/09/2019
 • Νεοσύστατες επιχειρήσεις, εφόσον έχουν συσταθεί και έχουν αποκτήσει επιλέξιμο ΚΑΔ από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Επιλέξιμες για τη Δράση είναι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που πληρούν τα κάτωθι κριτήρια:

 • έχουν ως κύρια Δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, ή ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα τον κλάδο του λιανικού εμπορίου (ΚΑΔ 47 και Αναλυτικοί αυτού)
 • διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,
 • έχει ανασταλεί η λειτουργία της έδρας ή/και των υποκαταστημάτων για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής,
 • οι υφιστάμενες επιχειρήσεις πρέπει να έχουν μείωση τουλάχιστον 20%  στον  κύκλο εργασιών τους κατά το 4ο τρίμηνο του έτους 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του έτους 2019.

Επιλέξιμες Δαπάνες για την δράση “e-λιανικό”

Η συνολική επιχορήγηση ανέρχεται έως του ποσού των 5.000,00€ για κάθε επιχείρηση με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος και καλύπτει τις κάτωθι κατηγορίες δαπανών:

Εξοπλισμός Πληροφορικής (μόνο για νέα ηλεκτρονικά καταστήματα): Έως 30% του συνολικού προϋπολογισμού

 1. Εξυπηρετητές /διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία  του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS). Στην περίπτωση απόκτησης με την μορφή Infrastructure as a Service (IAAS), επιλέξιμο είναι το κόστος για ένα έτος.
 2. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop).
 3. Άλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός Δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.).

Λογισμικό: Έως 100% του συνολικού προϋπολογισμού

 1. Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop. Θα πρέπει να λειτουργεί σε 2 γλώσσες, καθώς και σε περιβάλλον κινητών συσκευών – mobile responsive ή dedicated mobile version και να ενσωματώνει λειτουργίες παραγγελειοληψίας (καλάθι), αποθήκης (ποσότητα ειδών) και ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών (redirect σε τραπεζικό περιβάλλον).
 2. Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Επισήμανση: Στην περίπτωση αναβάθμισης υφιστάμενου ηλεκτρονικού καταστήματος (e–shop) που διέθετε η επιχείρηση πριν τις 18/3/2020:

 • δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού
 • το συνολικό ποσό επιχορήγησης στην επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 1.500 ευρώ

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται  η 18η Μαρτίου 2020

Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει  τους έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Διαδικασία αξιολόγησης

Η διαδικασία αξιολόγησης θα είναι συγκριτική βάσει του αντικειμενικού κριτηρίου της μείωσης του κύκλου εργασιών του 4ου τριμήνου του έτους 2020 σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του έτους 2019 και η έγκριση της επιχορήγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης θα γίνει ανά Κατηγορία Περιφέρειας.

Για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.

Προθεσμία υποβολών αιτήσεων: 22/02/2021 – 24/03/2021

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ

Μην αφήσετε την ευκαιρία! Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσουμε.